top of page

Voel jij ook een 'date drempel'?

Ben je nieuw op de datingmarkt en vraag je jezelf weleens af: hoe ga ik dit in vredesnaam aanpakken? Wij, Els Cazemier en Diane Hak, organiseren sinds een jaar evenementen speciaal voor singles. Een mooi en dankbaar mailtje van een van onze klanten was zo waardevol dat we zijn verhaal graag willen delen.

Deze klant, laten we hem Jack noemen, vertelde in zijn mail dat wij hem over een drempel hebben geholpen, zijn 'date-drempel'. Zijn drempels waren een aantal overtuigingen. Zijn eerste gedachte was: "het zal wel, maar is niets voor mij". "Ik loop spontaan wel een keer iemand tegen het lijf. Dit is al eens gebeurd, het zou zo nog maar eens kunnen gebeuren". Datingsites zijn ook niet aan hem besteed; "niets voor mij, ik heb geen zin in vleeskeuring". Social media is wat Jack betreft veelal nep. “Jezelf beter voordoen dan je werkelijk bent”. “Kijk eens hoe geweldig ik ben en hoe goed ik het voor elkaar heb”. “Weinig geloof dat het de waarheid is die je ziet”.


Jack kreeg van een bekende het advies om eens verder te zoeken dan in de bekende kringen.


Er is een moment geweest waarop Jack over zijn drempel heen stapte en dat was de kookworkshop die wij in januari van dit jaar organiseerden. Hij heeft het koken leren waarderen en was van plan om een kookworkshop te gaan volgen. Ons event ‘lunchkookworkshop’ was zijn trigger. Hij heeft de stoute schoenen aangetrokken en zich aangemeld voor deze Evenementen4Singles activiteit.


Jack had zich voorgenomen om er gewoon een leuke middag van te maken en had geen verwachting om de vrouw van zijn leven tegen te komen. "Ik ga gewoon een leuk event doen en ik zie het verder wel". Jack kijkt terug op een zeer gezellige en geslaagde middag en heeft ook veel plezier gehad. Hij werd in een leuk groepje ingedeeld. Hij was onder de indruk van de sfeer, de mooie locatie, de mooie groep mensen. Een goede verdeling van mannen en vrouwen en veel leuke vrouwen. "Ik heb super veel plezier gehad met een dame, zeker niet iemand waar ik op viel, maar dat maakte niet uit". "Ik kijk terug op een super leuk event". "Aan het einde van de middag werden er hier en daar telefoonnummers en adressen uitgewisseld". "Ik heb niet echt opgelet, niet specifiek met iemand iets afgesproken".

Later, thuis realiseerde Jack zich dat hij toch graag nog eens contact zou willen hebben met een dame. Jack stuurde ons een mailtje met de vraag: "kan ik met die dame in contact komen?"


"Jullie gebruiken daarbij een uiterst slimme methode, zonder namen bekend te maken," zei Jack. "Dit heeft ertoe geleid dat ik nog een keer een afspraak heb gemaakt met die dame." “Het was een gezellige ontmoeting, maar er was niet genoeg klik om verder te gaan”.

"Het eerste succesvolle evenement, dat als doel had om een gezellige middag te hebben, was ongelooflijk geslaagd," voegde Jack toe.


Jack heeft een eerste positieve ervaring opgedaan door zonder grote verwachtingen deel te nemen. Hij heeft geleerd dat het gewoon "een super leuke ervaring was". Dit smaakt naar meer!


Jack heeft inmiddels meerdere evenementen bijgewoond en heeft een vrouw ontmoet waarmee hij nu volop aan het daten is. Binnenkort delen we meer ervaringen van Jack over zijn deelname aan andere evenementen.


Lees je nu dit verhaal en ervaar jij ook een 'date-drempel'? Laat je inspireren door het verhaal van Jack en overwin jouw drempel. Aanstaande vrijdag, 23 juni, organiseren we een

VrijMiBo voor singles (35-65 jaar) in de Krachtcentrale in Huizen.
57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page