top of page
Hélp, waarom val ik toch altijd voor de verkeerde partner?
Denk terug aan je laatste relatie: waarom liep het mis? En bij de keren daarvoor, merk je gelijkenissen op? 'Als je altijd doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.'"

 

Wil je de cirkel van het eindeloze daten gaan doorbreken? Dan is het interessant om je eens te gaan verdiepen in jezelf. Wat gebeurt er nou eigenlijk precies? Hoe komt het toch dat die ogenschijnlijke perfecte partner altijd op het juiste moment verschijnt, je volledig begrijpt, je het gevoel geeft dat je speciaal bent, attent voor je is enz. Het lijkt allemaal te mooi om waar te zijn.

Ergens denk je misschien wel, dit gaat wel erg snel! Maar ja, het voelt zo goed op dat moment dat je twijfels snel weer laat varen. Dat zie je dan wel weer. Na een paar weken of maanden ga je meer zien. Het is niet voor niets dat er gezegd wordt, liefde maakt blind! Als je verliefd bent gieren de hormonen door je lijf en kan je niet meer helder denken. Deze hormonen zorgen er o.a. voor dat je alleen de positieve dingen zit en je gelukkig en blij voelt. Er is minder ruimte voor verdriet en angst. Je voelt je energiek, euforisch, een bijna ‘high’ gevoel. Vlinders in je buik en opwinding.

Verliefdheid is geen keuze, het overkomt je. Je voelt je tot elkaar aangetrokken, het heeft weinig met verstand te maken maar veel meer met lust en spanning.

Deze verliefdheidshormonen werken verslavend. Het lichaam bouwt na verloop van tijd de hormoonaanmaak af zodat er ruimte komt voor hechting. De volgende fase van een relatie gericht op een stabilisering van verbinding met elkaar. De verliefdheid en euforie verdwijnt langzaam en je voelt weer grond onder je voeten. Je gaat nu de minder leuke kanten van je partner zien, er ontstaat misschien een gevoel van twijfel, onzekerheid of achterdocht. Je ziet opeens dingen van je partner die je eerder nog niet gezien had.

Achteraf heb je het misschien wel gezien maar praatte je het goed of schonk er geen aandacht aan. Als de negatieve kanten de overhand gaan krijgen kom je op een herkenbaar punt, dit wil je niet. Je hebt behoefte aan iets anders. Een partner die je de oprechte aandacht geeft waar je zo naar verlangt. Iemand die je leuk vindt zoals je bent, zonder verborgen agenda! Tijd om de relatie (weer) te verbreken.

Hoe komt dat toch?

Jouw ‘radar’ voor de keuze voor de geschikte partner staat niet goed afgesteld. Deze afstelling heeft plaatsgevonden in je vroege jeugd. Er kunnen diverse oorzaken zijn waarom deze afstelling te wensen overlaat. De band die je vroeger had met je ouders speelt een belangrijke rol en is nu van invloed op je liefdesleven.

Ben je er klaar voor om iets anders te doen dan je altijd deed?

 

 

Neem nu de stap

Tijdens de coachsessies gaan we op zoek naar wie jij in essentie bent en wat jou tegenhoudt om een gelukkige relatie te vinden en of te behouden.

 

We gaan onderzoeken wat de onderliggende patronen en overtuigingen die ervoor zorgen dat je doet wat je tot nu toe doet. Door inzicht te krijgen ontstaat er bewustwording. Dit is een eerste stap tot verandering.

 

​ ​In een aantal sessies worden vaak al snel mooie en opmerkelijke resultaten geboekt. Een coachtraject  kan grote veranderingen teweegbrengen.

 

 Neem nu een eerste stap, op weg naar een nieuwe fase in je leven.

Waarbij je met meer inzicht, begrip, (zelf) vertrouwen krijgt en een realistisch beeld van wat je wilt gericht op het resultaat:
die leuke, passende partner te vinden en te behouden.  

Rosé en zonsondergang

Direct hulp nodig of nog twijfels? 
Boek dan eerst een gratis online kennismaking

Heb je hulp nodig of heb je twijfels of coaching jou of jullie zou kunnen helpen? Maak dan eerst een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek (30 minuten).

 

Tijdens dit gesprek bespreken we de hulpvraag en leg ik uit hoe ik werk en wat ik voor jou of jullie kan betekenen. 

Diane Hak- sleutel- relatiecoaching.jpg

 Ik reik jou de sleutel tot verandering aan. 

Anker 1
bottom of page