Mijn aanpak

Korte uitleg coachtraject 

Een coachtraject bestaat uit een aantal gesprekken van anderhalf à twee uur. Vooraf bepalen we samen de doelen voor dit coachtraject. Wanneer ben jij/ zijn jullie tevreden aan het einde van het traject. Daar richten we ons op. Tijdens het traject houden we scherp in de gaten of het voldoet aan jouw/jullie verwachtingen. Tenslotte bespreken we of jij/ jullie je doel hebt gehaald. 

1.

De eerste stap

De eerste stap is jouw stap, je neemt contact met mij op. Het kan zijn dat je je gegevens achterlaat op het contactformulier of dat je me belt, appt of mailt. Ik zal je dan op korte termijn bellen, een eerste korte introductie en maken dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.  

2.

Kennismakingsgesprek 

Het gratis en vrijblijvende kennismakingsgesprek is van belang om te ervaren of er een wederzijdse match is, of er een mooie basis van vertrouwen is en of mijn werkwijze je aanspreekt. Tevens is het voor mij belangrijk om in te schatten of ik voldoende voor je/jullie kan betekenen. Als we besluiten om met elkaar verder te gaan plannen we een afspraak voor een eerste coachgesprek.  

3.

Intakeformulier

Vervolgens stuur ik je/ jullie een intakeformulier. Een deel gaat over jezelf een en een deel over de problemen waar tegenaan loopt. Bij coaching van meerdere personen krijgt ieder een intakeformulier.  

Tijdens het eerste gesprek bespreken we aan de hand van het intake formulier waar je/ jullie tegenaan lopen, de valkuilen, beren op de weg, irritaties, communicatieproblemen of wat er ook speelt. Daarna bespreken we de wensen en behoeften en komen tot een coachvraag. Waar wil je/ jullie aan gaan werken. Deze coachvraag leg ik vast in een coachovereenkomst. Zodat er helder is waar we ons tijdens de coachsessies op gaan richten en welke gewenste resultaten je/ jullie willen behalen.  

4.

1e coachgesprek 

815f3fe1-16c3-4dfe-a519-bbef07c53a66_edi

Individueel en samen 

Bij coaching van meerdere personen doe ik eerst een stapje terug door individueel een gesprek te voeren om van daaruit gezamenlijk invulling te geven die duurzaam en passend is. 

Verschillende methodieken

Ik maak gebruik van verschillende methodieken, bijv.  geweldloze communicatie, dramadriehoek, voice dialogue, systemisch werk, familieopstellingen, karakterstructuren, hechtingsstijlen, verbindingswiel etc.  

Coaching in de natuur is een methode die ik ook graag toepas. Wandelen brengt je in letterlijk beweging waardoor er ook beweging in je gedachten ontstaat. Het zorgt voor ontspanning en natuurlijke focus. De natuur biedt metaforen en symbolen die tot verrassende inzichten leiden.  Tijdens de coach gesprekken richten we ons o.a. het ontdekken en onderzoeken van patronen, wensen, behoeften, gevoelens, communicatie.  

Reflecties en evaluaties 

We evalueren het effect van de coaching regelmatig. Dit doe ik door te vragen om op jezelf te reflecteren. Wat is er al verbeterd, wat ging er makkelijk of juist niet? De tijd die er tussen coachgesprekken zit bepaal je zelf, het ligt aan je eigen behoefte. De een vindt het fijn om wekelijks af te spreken om op deze manier in een flow te blijven, anderen vinden het fijn om iets meer tijd tussen de gesprekken te laten zitten om die tijd te gebruiken om de nieuwe inzichten te verwerken en ermee aan de slag te gaan.  Je bent en blijft eigen baas over het coachtraject. Tijdens het coachtraject werken we aan bewustwording van hoe je meer verbinding kunt maken tussen voelen, denken en handelen. Bewustzijn is de sleutel tot verandering.   

De sleutel naar verandering ben jezelf!